Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2018 Mar. 12 05:57

Lakossági fórumot tartottak Gyomaendrődön

A választás tétje volt  a téma Gyomaendrődön

Lakossági fórumot tartottak Gyomaendrődön. Dankó Béla országgyűlési képviselő meghívására dr. Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere érkezett a településre.

Dankó Béla országgyűlési képviselő bevezetőjében elmondta, hogy a mostani választásnak nagy tétje van, mégpedig az, hogy bevándorló ország leszünk-e vagy nem.

A kormány szerint nem 4 évre, hanem akár évtizedekre is meghatározza az ország sorsát a mostani választás. Az az álláspont, hogy ne a bajt hozzuk ide, hanem a segítséget vigyük oda, ahol arra szükség van.

Előadásában dr. Kocsis Máté elmondta, hogy „van mit vesztenünk”. A pozitív eredményekről esett szó, melyeket fontos, hogy megismerjenek, s ne felejtsenek el az emberek. A 4 %-os gazdasági növekedés, 738 ezer új munkahely, 88 %-kal magasabb minimálbér nagy eredmények, melyeket meg kell védeni, s persze ezek mellett a kultúránk, hazánk, gyermekeink jövője a tét.

A jelenlévőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni, megosztani tapasztalataikat. Többen a nyugdíjakkal kapcsolatban kérdeztek. Dr. Kocsis Máté válaszában a rezsicsökkentés, a nyugdíjprémium, valamint az Erzsébet utalványok küldését tartja olyan eredménynek, melyek által a bővülő gazdasági növekedésből a nyugdíjasok is részesülhetnek.

Egy hozzászóló szerint a kormány oktatással kapcsolatos szándéka jó szándék. Iskolákban régen várt fejlesztések valósulnak meg, eszközök vásárlására nyílik lehetőség.

 

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
friss hírek
eseménynaptár