Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2018 Dec. 1 15:17

Dévaványán átadásra került a felújított helyi termelői piac

 

Birtokba vehették az új piacteret a dévaványaiak és a termelők.

A piac felújítása Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint 65 millió Ft összegből valósult meg. - mondat ela  hivatalos átadó ünnepségen Valánszki Róbert, Dévaványa Város polgármestere.

A projekt közvetlen célja a piaci élet újraélesztése és elsősorban a helyi termelők piacon való megjelenésének segítése, a lakosság piacra csábításával.

 

 

A beruházás során sor került fedett elárusítóhelyek, kulturált kiszolgálóhelyiségek, bérbe adható üzlethelyiségek kialakítására. A szabad elárusító helyek rendezettebbek lettek, a területen szétszórt építmények egy új, korszerű létesítményben kaptak helyet. Az új épületben egy lángossütő, és egy előtérrel rendelkező külön nemű vizesblokk mellett egy mozgássérült WC, valamint egy raktár- és irodahelység került kialakításra, emellett egy fedett elárusító hely létesült, együtt összesen 404,52 m2-en, melyen 44 asztal várja a termelőket. Rendezésre került a teljes piaci terület, felújították az aszfalt töredezett burkolatait, minden eddiginél több, összesen 86 kerékpártároló került elhelyezésre. A használati melegvíz ellátást napkollektoros rendszer biztosítja a téli időszakban, elektromos fűtőpatron kiegészítéssel, míg napelemes rendszer lett kiépítve a világításon kívül a vizesblokk téli fagymentesítésének elektromos fűtéséhez, valamint a térvilágítás biztosítása céljából.

Az építés mellett 2000m2 térburkolat újult meg, továbbá 40 m2 biológiailag aktív felület kialakítása történt meg.

Dankó Béla országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, hogy Dévaványa eddig 6 db sikeres TOP-pályázaton összesen 1,5 milliárd Ft támogatást nyert el.

 

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
eseménynaptár