2019 Mar. 11 17:36

Fiatalok lakhatását segítő program indult Mezőberényben

A jelképes átadásra Mezőberényben a városházán került sor ahol „Város a tiétek, a város értetek” elnevezésű projektben felújított lakásokat adták át. Az önkormányzat 199 millió forint támogatást nyert el az Esély Otthon pályázat kiírásán.

Az átadón részt vett Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is, aki felhívta a figyelmet, a fiatalok szülőföldjükön való boldogulásának fontosságára. A kormányzati támogatások segítik a fiatalokat, hogy merjenek családot alapítani, és szülőföldjükön tudjanak maradni. Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy a program indulása előtt Mezőberény Önkormányzata felmérte a helyi fiatalok között, hogy mi számukra a legfőbb probléma, amelyre legnagyobb számban a lakhatás volt a válasz. A programnak köszönhetően az önkormányzat 16 lakás 24 hónapig való lakhatását biztosítja, ez idő alatt csak a rezsiköltséget kell fizetniük a programban résztvevő fiataloknak. Ez a lehetőség komoly segítséget jelent azok számára, akik Mezőberényben képzelik el jövőjüket. A város polgármestere Siklósi István kiemelte, hogy a pályázat az önkormányzat azon törekvését segíti, hogy a 16 és 35 év közötti fiatalok Mezőberényben maradjanak. A lakásfelújítások mellett még kulturális hagyományőrző programok is megvalósulnak. Miután megtekintették a lakásokat az esemény a projekt másik részével a „Csemetékkel a csemetékért” elnevezésű faültetéssel zárult, melynek keretében több 100 fát ültetnek el a városban.