Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2019 Jun. 3 18:52

Kerékpárút átadása Körösladányban

 

Hivatalosan is átadásra került Körösladányban a Dévaványai úti ipartelepre kivezető kerékpárút. A kerékpárút a Nadányi út-Lenkey tér-Dévaványai út útvonal mentén halad, összesen 2,79 km hosszan.

A kerékpárút megépítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásának köszönhetően valósult meg.

Dankó Béla országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen kihangsúlyozta, hogy Körösladány sikeresen pályázik a jelenlegi uniós fejlesztési ciklusban, hiszen eddig 3,8 milliárd Ft uniós támogatás érkezett a településre. Ennek a fejlesztésnek pedig a legnagyobb eredménye, hogy ezen a forgalmas útszakaszon biztonságosan biciklizhetnek a helyiek.

Kardos Károly polgármester elmondta, hogy az önkormányzat számos tervet készített a kerékpárút-hálózat fejlesztése céljából, hiszen kiemelkedően fontos cél, hogy a környező településeket kerékpárral is el lehessen érni.

A hivatalos program keretében a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület kerékpáros élménytúrát szervezett, melyben 6 feladatot kellett a résztvevőknek teljesíteni: részeg szemüveges feladatok, kerékpáros szlalompálya, lassúsági verseny és KRESZ Teszt, Rendőri karjelzések ismerete teszt és a kerékpárút balesetveszélyes pontjain való áthaladás.

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
friss hírek
eseménynaptár