Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2018 Feb. 7 09:34

Átadásra került a Csabacsűdi Önkormányzati Hivatal felújított épülete

 

A Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Miniszter által kiírt, az Önkormányzati feladatellátást szolgáló intézmények fejlesztése című pályázati kiíráson Csabacsűd 29.057.760 millió forintot nyert a polgármesteri hivatalfelújítására. Ehhez 1.529.355 milliónyi önerőt kellett hozzátenni, ami 95 százalékos támogatási intenzitást jelent. A beruházás összköltsége: 30.587.115 Ft volt – mondta Molnár József Csabacsűd polgármestere az épület átadásán.
Dankó Béla önkormányzati képviselő elmondta, hogy a megyébe ilyen célra érkező 333 millió forint közel egyharmada a 2. számú választókerülethez tartozó településekre érkezett.


Kiemelte, hogy Csabacsűd több pályázaton is sikeres volt, 2014 óta már közel 400 millió forintnyi uniós támogatás érkezett a településre.


Dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy a kisebb települések is fejlődnek, szépülnek. Ez azt mutatja, hogy a kormányzat vidékfejlesztési koncepciója jó úton halad, jól működik.


A felújítás során az épület homlokzatának utólagos hőszigetelésével és a padlásfödém szigetelésével, illetve 8kW-os napelem rendszer telepítésével kívánták növelni az épület energiahatékonyságát. A gázfűtést korábban apríték-tüzelésű kazánnal váltották ki. A beruházás során megvalósult az akadálymentesítés, a pénzkezeléssel kapcsolatos előírásoknak való megfelelés érdekében külön pénztár helyiséget alakítottak ki. Az épületen belül a villanyhálózat újonnan lett kiépítve, továbbá az informatikai hálózat a falban kapott helyet. Az épület teljes padlószigetelést kapott, hő és vízszigetelés,valamint teljes burkolatcsere történt. Irattartó szekrények és irodai bútorok beszerzésére is lehetőség nyílt.

 

Képek forrása: Newjság

 

 

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
eseménynaptár