Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2018 Oct. 29 15:26

4,5 km hosszan újult meg a Dévaványa- Gyomaendrőd összekötő út

4,5 km hosszan újult meg a Dévaványa- Gyomaendrőd összekötő út

 

Több mint 4,5 kilométeren újult meg a 4231-es jelű Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő út bruttó 739,8 millió Ft uniós támogatásnak köszönhetően.

A pénteki ünnepélyes átadáson Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere hangsúlyozta, egy szükségszerű és régóta aktuális felújításról van szó, melynek köszönhetően nem csak a közigazgatásilag közel álló Gyomaendrőd felé, de egyúttal a főváros irányába is jobb útviszonyokon haladhatnak a közlekedők. Hozzátette, bíznak abban, hogy a mostani legkritikusabb szakasz után, hamarosan a két város közti szintén rossz állapotú 2 kilométeres útvonalat is sikerül majd felújítani.

Dankó Béla a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy egy régóta, szinte járhatatlan utat újítottak fel, mellyel Dévaványát sikerült összekapcsolni a megye többi részével. Hozzátette, sok hiányosság van még a megye úthálózatában de sok pozitívum is történt az elmúlt időszakban. Mint mondta, a megye legfontosabb fejlesztése az M44-es megépítése. A több mint 200 milliárd forintos beruházással ugyanis létrejöhet Békés megye összekötése az ország többi részével, amely egyben a régió gazdasági felzárkózását is jelentheti.

A beruházás részleteiről szólva Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója elmondta, a Dévaványa-Gyomaendrőd összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező cserélte a pályaszerkezetet és két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá két pár autóbuszöblöt bazaltbeton burkolattal újított fel. Dévaványa belterületén a Mezőtúri és a Gyomai úti kereszteződést biztonságosabbá tette, valamint 250 db lombos fát ültetett el. Hozzátette, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítását indulhatja el. Ebből idén Békés megyében 24,5 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

 

Forrás: BEOL

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
friss hírek
eseménynaptár