Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2018 Nov. 9 11:11

Új kerékpárút-szakasz Békésszentandráson

Békésszentandrás kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkezik, éppen ezért számos turista választja úti célként a települést, így itt nagyon fontosak a turisztikai fejlesztések.- mondta el Dankó Béla országgyűlési képviselő Békésszentandráson, az új kerékpárút-szakasz átadó ünnepségén.

A fejlesztések keretében most egy új, 1030m hosszú kerékpárutat adhattunk át mely a Körösvölgyi-kerékpárút csatlakozásától a strandon, illetve a sportpályán keresztül a Gondalaposi üdülősor bekötőútjáig vezet.- nyilatkozott a képviselő.-

A kerékpárutak fejlesztése nemcsak turisztikai szempontból fontos, hanem a kerékpárosok biztonságos közlekedése miatt is. Éppen ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében ebben az uniós ciklusban Békés megyébe 7,5 milliárd Ft támogatás érkezik, melyből új kerékpárutak épülnek, illetve számos helyen, ahol szükséges a régi kerékpárutakat felújítják. Választókerületünkbe 1,6 milliárd Ft uniós támogatás érkezik a kerékpárutak fejlesztésére.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházásnak köszönhetően 1030 fm kerékpárút épült, összesen 77 millió Ft összegből, emellett információs táblák és kerékpártárolók is kihelyezésre kerültek.

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
friss hírek
eseménynaptár