Dankó Béla

SzarvasRákóczi út 2.2. választókerület
2019 Jul. 13 16:21

Betyár Napi mulatság Kondoroson

Immár 19. alkalommal került megrendezésre Kondoros Város Önkormányzata által a híres Betyár Nap. Nem véletlenül rendezik meg az eseményt évről évre a Kondorosi Csárda mellett, hisz az épület hangulata kicsit visszarepíti a látogatókat őseink világába. Ez a nap legfőképp a hagyományőrzésről szólt mind a résztvevők, mind pedig az ide látogató vendégek számára egyaránt. A rendezvényt a Kondoros utcáin végig vonuló fúvószenekar nyitotta meg. A kedvezőtlen időjárás okozta kisebb szünetek elteltével a programok töretlen jó hangulatban és gördülékenyen folytatódhattak.

 

A közös pogácsakészítéshez sok szorgos kézre volt szükség, a munkából minden generáció kivette a részét. A sütögetést követően az eddig megszokottal ellentétben, ebéd előtt került sor az ünnepi menet megtételére, ezt követően pedig az ünnepélyes megnyitóval köszöntötték a megjelenteket. Idén, az ételosztás során kaszás levest kínáltak a vendégeknek, melyre a pompás ízének köszönhetően nagy volt az igény.

 

A finom ízek kíséretében minden korosztály megtalálta a számára szórakoztató programlehetőséget a nap bármely szakaszában. A gyermekek horgászversenyen, kézműves foglalkozásokon vehettek részt és különféle bábszínházi előadások is várták őket. A délutánt szórakoztató műsorok és neves fellépők színesítették, az este folyamán a gyönyörű tűzijáték után pedig az utcabál vette kezdetét.

Dankó Béla

Szarvas, Rákóczi út 2.
eseménynaptár